Taivassalon Martat järjestää lauantaina kesäkuun 14. päivänä kaikille avoimen retken Sauvoon, Perniöön ja Paimioon. Vierailemme kohteissa, joista jokaiselle löytyy jotain kiinnostavaa katsottavaa, tutkittavaa tai ostettavaa. Tule viettämään mielenkiintoista kesäistä päivää kanssamme vailla arkihuolia!

 

Lähtö Kirkon parkkipaikalta klo 7:30.

klo 9 Ensimmäinen vierailukohteemme on Sauvossa Puuhaus – käsityön ja sisustamisen talon puoti tarjoaa uutta ja vanhaa, mutta ennen kaikkea paikallista käsityötä. Puuhausissa juomme aamukahvit. http://www.puuhaus.fi/ ja https://www.facebook.com/puuhausPuuhausin taustavoimana toimii Puuhanaisten osuuskunta. Osuuskunnan tavoitteena on edistää käsityön harrastamista järjestämällä järjestää käsityökursseja ja tarjoamalla käsityön tekijöille mahdollisuuden myydä tuotteitaan osuuskunnan tiloissa. Osuuskunnan jäsenet ovat osuuskunnan ja Puuhausin puodin ja pajan toiminnassa mukana toimien eri tavoin, joko päivystämällä, organisoimalla käsityökursseja tai huolehtimalla osuuskunnan hallinnollisista asiosta.

klo 10:45 Seuraavaksi käymme Perniön asemalla Maurin Makasiinissa.

– Kuusi miljoonaa, heittää Mauri Jokinen vastaukseksi kysymykseen, miten monta tavaraa Maurin makasiinissa on. Vastaus voi olla oikea tai väärä. Varmaa on, että tavaraa on paljon. Sitä on kasoissa ja pinoissa, esillä ja laatikkojen kätköissä, sisällä vanhassa VR:n tavaramakasiinissa ja ulkona pihalla. Maurin makasiini on penkojan taivas.

Näin kirjoittaa Turun Sanomat 18.6.2006 (http://www.ts.fi/teemat/koti+ja+asuminen/1074128173/Maurin+makasiini+on+penkojan+taivas) ja tilanne ei ole muuksi muuttunut 8 vuoden aikana.

klo 11:45 Ennen ruokailua tehdään Perniössä noin tunnin mittainen kiertoajelu paikallisen oppaan kanssa. 

klo 13 Lounas nautitaan Leipyölin matkailumaatilalla Perniössä (http://www.leipyoli.com/)

Seuraavaksi lähdetään takaisin Taivassalon suuntaan, mutta ennen kotiin menoa käydään Paimiossa. Paimiostakin löytyy vaikka mitä!

klo 15 Sitten on aika tutustua huhtikuussa avattuun Käsityömuseo Miilaan. Käsityömuseo Miilaa ylläpitää Lyyli Tuomolan Säätiö. Paimion kaupunki perusti v. 2010 säätiön hallinnoimaan halikkolaiselta Lyyli Tuomolalta saamaansa testamenttilahjoitusta. Testamentin ehtoihin kuului käsityömuseon perustaminen, Tuomolan suvun käsitöiden säilyttäminen ja näyttelyiden järjestäminen sekä kiinteistön hankkiminen Paimiosta näihin tarkoituksiin. Näin on nyt toimittu ja museo avattu. Opastetulle kierrokselle sopii maksimissaan 25 hlöä, joten jaamme porukan kahtia ja toinen ryhmä voi tutustua Paimion Sähkömuseoon. www.käsityömuseomiila.fihttps://www.facebook.com/KasityomuseoPaimiossahttp://www.paimionsahkomuseo.fi/

Succaplokki tekee iloisia neulontatarvikkeita kierrätysmateriaaleista, löytyy mm. sukanpingottimia puikkomittoja ja silmukkamerkkejä, kaikkea tarpeellista siis! http://www.succaplokki.com/ ja https://www.facebook.com/pages/Succaplokki-accessories/130569950324620

Takaisin kotona ollaan iltasella. Paluuaika tarkentuu ohjelmaa viimeistellessä.

Retken hinta tulee olemaan noin 50 €, mutta se varmistuu vasta osallistujamäärän ja lopullisen ohjelman valmistuttua. Ilmoittautua voit Katriina Sapattiselle puh. 050 430 9966 tai katriina.sapattinen@gmail.com tai Anneli Salmiselle puh. 040 5092 509 ma 9.6. mennessä.

travel-bus-double-deck

Mainokset